Lean Coach

Lean Coach

Lean coaches faciliteren team overstijgende verbetering en coachen Green Belts en Lean leiders.

Aansluitend op de Green Belt opleiding

Intensieve coaching

Persoonlijke groei

Vol simulaties en werkvormen

5 dagdelen training

Kosten: € 2.500,-

Aan de slag als Lean coach

Het hebben van een Lean coach is essentieel om de organisatie van een toolfase, naar een systeemfase te brengen. Onze coaches hebben die ervaring zelf, maar willen die ook graag overdragen aan toekomstige Lean coaches. Een Lean coach is in staat om – afdelingsoverstijgend – verbetering te faciliteren. Daarnaast coacht de Lean coach Green Belts en Lean leiders. Daarmee wordt het continu verbeteren door de gehele organisatie intern geborgd. De Lean coach draagt bij aan de ontwikkeling van een “verbetersysteem”, wat de wendbaarheid van de organisatie verhoogt.

In de opleiding “De Lean Coach” wordt de deelnemer door middel van interactieve sessies uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen. Hierbij staat “doen” door middel van experimenteren en reflectie centraal. De opleidingsdagen vullen de toolbox – die de deelnemer reeds heeft gevuld tijdens de Green Belt opleiding – verder aan. Continu wordt de link gelegd naar de praktijk, de doelstellingen en resultaten van het eigen team of de afdeling. De deelnemer doorloopt daarvoor de PDCA-cyclus aan de hand van een eigen verbetercasus. De waardestroomanalyse is onderdeel van deze casus. De casus moet een teamoverstijgend probleem beetpakken.

De opleiding is on- en off-the-job. De off-the-job training is verdeeld over 5 lesdagen van 09.00 – 12.30 uur. “On-the-job” staat, na iedere lesdag, een coaching moment gepland voor hulp bij het eigen verbetertraject.

In de 5 lesdagen staan de volgende onderwerpen centraal:

  • De A3
  • Veranderkunde
  • Het verbetersysteem
  • Lean leiderschap
  • Examen en afronding verbetertraject

Dagdelen Lean Coach Open Inschrijving 2020:

Dag 1 dinsdag 27 oktober 2020
Coaching 1 dinsdag 3 november 2020
Dag 2 dinsdag 10 november 2020
Coaching 2 dinsdag 24 november 2020
Dag 3 dinsdag 8 december 2020
Coaching 3 dinsdag 15 december 2020
Dag 4 dinsdag 12 januari 2021
Coaching 4 dinsdag 26 januari 2021
Dag 5 dinsdag 2 februari 2021
Coaching 5 dinsdag 2 maart 2021

Direct in contact komen met Lean Verbeeten?

Kom in contact!