Lean Leiderschap

Lean Leiderschap

Leiderschap is een belangrijke randvoorwaarde in het werken aan een cultuur van continu verbeteren.

Off-the-job training

Individuele deelnemer €3.650,-

Verdeeld over 5 lesdagen

Interactieve sessies, simulaties en intervisies

Link leggen met praktijk

LCS erkende opleiding

Kennis, houding en gedrag

Leiderschap is een belangrijke randvoorwaarde in het werken aan een cultuur van continu verbeteren. Een lean leider heeft hierbij specifieke kenmerken in kennis, houding en gedrag. Centraal hierbij staat het denken vanuit waarde voor de klant. Met een procesgeoriënteerde benadering stimuleert de leider het verwijderen van verspillingen én de multidisciplinaire samenwerking. De leider weet middels een inspirerende missie zijn medewerkers te activeren. Om de doelen van de organisatie te bereiken, vergroot hij het probleemoplossend vermogen van zijn team. Dit doet hij door frequent aanwezig te zijn op de werkvloer en ter plaatse te coachen. Respect en dienstbaarheid kenmerken zijn gedrag en er is besef van het feit dat het leren voor de leider en het team in de organisatie nooit ophoudt.

In de opleiding ‘Lean Leiderschap’ wordt door middel van interactieve sessies en diverse simulaties de ‘leiderschapstoolbox’ stevig aangevuld. De deelnemer ontwikkelt een nieuwe verfrissende kijk op de eigen organisatie. Continu wordt de link gelegd naar de praktijk, de doelstellingen en resultaten van het eigen team of afdeling. De deelnemer doorloopt daarvoor de PDCA-cyclus aan de hand van een eigen verbetercasus. Daarnaast is intervisie ingericht om te kunnen reflecteren op vertoond gedrag bij tussentijdse praktijkopdrachten. De opleiding kan zonder specifieke vooropleiding gevolgd worden.

De opleiding kent off-the-job training verdeeld over 5 lesdagen van 09.00 – 16.30 uur. Kort na iedere lesdag staat een halve dag intervisie met de deelnemers gepland.

 

Startdata Open Inschrijving Lean Leiderschap

Lean Leiderschap Open Inschrijving 2023 klassikaal:

Lichting september 2023 – locatie Tilburg:

Donderdag 7 september, 12 oktober, 30 november 2023, 11 januari 2024 en 8 februari 2024.

Intervisie: Vrijdag 6 oktober, 3 november, 15 december 2023, 26 januari 2024 en 24 mei 2024.

Direct in contact komen met Lean Verbeeten?

Kom in contact!