Masterclass

Masterclass

In de Masterclass Lean Leiderschap worden het bestuur en management team geactiveerd en aan het denken gezet

De principes van Lean Leiderschap

Het Liker-model

Directe koppeling met de praktijk

Uitdagende praktijkopdrachten

LCS erkende opleiding

Masterclass Lean Leiderschap

Uit onderzoek blijkt dat leiderschap een belangrijke succesfactor is voor het creëren van een cultuur van continu verbeteren. Centraal hierbij staat het denken vanuit waarde voor de klant. Met een proces georiënteerde benadering vanuit de klant stimuleert de leider het verwijderen van verspillingen en de multidisciplinaire samenwerking. De leider weet middels een inspirerende visie zijn medewerkers te activeren om te verbeteren in de richting van het hoger doel van de organisatie. Om deze doelen te bereiken vergroot de leider het probleemoplossend vermogen van zijn team. Dit doet hij door frequent aanwezig te zijn op de werkvloer en ter plaatse te coachen. Respect en dienstbaarheid kenmerken zijn gedrag en er is besef van het feit dat leren voor hem en de mensen in de organisatie nooit ophoudt.

In de Masterclass Lean Leiderschap worden het bestuur en management team geactiveerd en aan het denken gezet in de principes van Lean Leiderschap aan de hand van het Liker-model (zie figuur 1) en wordt direct de koppeling met de praktijk gemaakt. Dit houdt in dat de deelnemer de Lean leiderschapstheorie na elke module toepast in de praktijk middels praktijkopdrachten.

 

 

De opleiding kent 5 modules training, verdeeld over 5 dagdelen off-the-job training. Daarnaast is er een mogelijkheid om tussen de trainingsdagen door intervisies te laten plaatsvinden.

Direct in contact komen met Lean Verbeeten?

Kom in contact!