Workshop Weerstand

Workshop Weerstand?

Workshop Weerstand? Zó geen zin in!

Wat is weerstand?

Hoe ontstaat weerstand?

Wat zijn de vormen van weerstand?

Welke interventies kun je inzetten?

Dagdeel van 4 uur

Direct toepasbare tools

Workshop Weerstand? Zó geen zin in!

Zoals we in onze opleidingen vertellen, bestaat continu verbeteren uit een harde, tools en technieken kant en uit een zachte cultuur- en veranderkant. Processen kunnen perfect ingericht zijn, maar als mensen niet meegaan in een verandering (ten goede), dan is je werk voor niets geweest… 

Eén van de dingen die je kunt doen om de kans te vergroten een verandering te laten slagen, is om te leren gaan met weerstand. Wanneer je (iets) gaat veranderen, ontstaat er vaak een vorm van weerstand. Je hoort dingen als “maar we doen dit altijd al zo”, “Ik heb daar geen tijd voor” of “Daar heb ik echt geen zin in”. Deze reacties zijn vormen van weerstand: een (gezond) natuurlijk fenomeen. Weerstand wordt wel eens gezien als motivatie om dan maar niet te gaan veranderen. Echter, je kunt er juist actief mee aan de slag! 

Tijdens de workshop gaan we de slag met voorbeelden van weerstand uit jouw eigen dagelijkse praktijk en geven we je antwoorden op de volgende vragen: Hoe ga je weerstand begrijpen? Hoe kun je hierop anticiperen en hoe ga je ermee om? 

Dit doen we aan de hand van praktische tools en technieken die je vanaf morgen direct zelf in kunt gaan inzetten in de praktijk.    

De volgende onderwerpen komen tijdens de workshop aan bod:    

  • Wat is weerstand?    
  • Hoe ontstaat weerstand?    
  • Wat zijn de verschillende vormen van weerstand?   
  • Welke technieken kun je inzetten om met weerstand om te gaan?    

Enthousiast geworden, of heb je er écht geen zin in? Dan heb je een goede reden om deze workshop te volgen! We bieden deze workshop in-company aan en via open inschrijvingen.  

Data open inschrijving Workshop Weerstand 2023:

Nieuwe data volgens zo snel mogelijk.

Inschrijven voor een open inschrijving kan hier. Liever een in-company workshop? Kom dan in contact voor de mogelijkheden! Meer informatie over de workshop kun je vinden in de brochure die je links kunt downloaden. 

Direct in contact komen met Lean Verbeeten?

Kom in contact!