Yellow Belt

Yellow Belt

Leer hoe je collega's enthousiast maakt en hoe je je team continu kan verbeteren in de dagelijkse werkzaamheden

Klassikaal of online te volgen

Individuele deelnemer €950,-

2 dagen of 3 dagdelen

(PDCA) methodiek

Eliminatie van verspilling & testen van oplossingen

LCS erkende opleiding

Je team continu verbeteren

Hoe kan je beginnen met verbeteren? Hoe maak je je collega’s enthousiast? En hoe pas je met je team continu verbeteren toe in de dagelijkse werkzaamheden? Dit zijn belangrijke vragen wanneer je met je team aan de slag wil met continu verbeteren. De Yellow Belt opleiding vormt hiervoor een perfect startpunt. Na het volgen van de Yellow Belt opleiding beschik je over basiskennis van lean en heb je praktische tools en technieken geleerd waarmee je beter in staat bent om samen met collega’s verbeteringen op de eigen afdeling te realiseren. Door deze andere manier van werken weet je meer waarde te leveren voor de klant, je collega’s en de organisatie als geheel.

Een Yellow Belt opgeleide medewerker is getraind in twee belangrijke onderdelen van het lean denken en werken: a) het waarnemen van verspillingen in het werk en b) het op gestructureerde wijze onderzoeken en verhelpen daarvan middels de ‘Plan-Do-Check-Act’ (PDCA) methodiek. Deze methodiek wordt binnen het lean gedachtegoed gebruikt om problemen eerst grondig te analyseren voordat oplossingen worden gezocht. Ook worden mogelijke oplossingen eerst getest voordat ze als nieuwe werkwijze worden ingevoerd. Als Yellow Belt ben je getraind om deze methodiek gestructureerd toe te passen. Daarnaast leer je een aantal tools die het gebruik van de PDCA-methode ondersteunen. Zo kun je de 5S-techniek gebruiken voor eliminatie van verspilling door het organiseren van de werkomgeving.

Omdat de opleiding modulair is opgebouwd is het mogelijk om de opleiding in 2 volledige dagen (van 09.00 tot 16.00) of in 3 dagdelen (van 09.00 tot 13.00) te doorlopen. Hierdoor kunnen we het programma meer aan laten sluiten op jouw behoefte en de doelgroep van de training. Naast de trainingsdagen rekenen we op een totale studiebelasting van 8 uur voor voorbereiding, huiswerk en praktijkopdrachten.

Online Yellow Belt

Het is nu mogelijk om de Yellow Belt opleiding online te doorlopen. Je volgt het programma via een gratis online platform waarbij je live trainingen volgt en kunt overleggen met de trainer. Door middel van opdrachten die je thuis kunt maken en in de praktijk kunt testen, kan de trainer je coachen om je verbetertraject te ontwikkelen binnen je afdeling.

Yellow Belt Open Inschrijving 2021 klassikaal:

Lichting oktober 2021: Maandag 11 oktober, 1 november en 15 november.  

Ben je enthousiast en wil je jezelf graag inschrijven voor een (online) Yellow Belt, schrijf je dan hier in.

Direct in contact komen met Lean Verbeeten?

Kom in contact!