Yellow Belt

Yellow Belt

Leer hoe je collega's enthousiast maakt en hoe je je team continu kan verbeteren in de dagelijkse werkzaamheden

Open inschrijving & in-company mogelijk

Individuele deelnemer €1000,-

3 dagdelen

(PDCA) methodiek

Eliminatie van verspilling & testen van oplossingen

LCS erkende opleiding

Je team continu verbeteren

Hoe kan je beginnen met verbeteren? Hoe maak je je collega’s enthousiast? En hoe pas je met je team continu verbeteren toe in de dagelijkse werkzaamheden? Dit zijn belangrijke vragen wanneer je met je team aan de slag wil met continu verbeteren. De Yellow Belt opleiding vormt hiervoor een perfect startpunt. Na het volgen van de Yellow Belt opleiding beschik je over basiskennis van lean en heb je praktische tools en technieken geleerd waarmee je beter in staat bent om samen met collega’s verbeteringen op de eigen afdeling te realiseren. Door deze andere manier van werken weet je meer waarde te leveren voor de klant, je collega’s en de organisatie als geheel. De Yellow Belt is met elk opleidingsniveau te volgen.

Een Yellow Belt opgeleide medewerker is getraind in twee belangrijke onderdelen van het lean denken en werken: a) het waarnemen van verspillingen in het werk en b) het op gestructureerde wijze onderzoeken en verhelpen daarvan middels de ‘Plan-Do-Check-Act’ (PDCA) methodiek. Deze methodiek wordt binnen het lean gedachtegoed gebruikt om problemen eerst grondig te analyseren voordat oplossingen worden gezocht. Ook worden mogelijke oplossingen eerst getest voordat ze als nieuwe werkwijze worden ingevoerd. Als Yellow Belt ben je getraind om deze methodiek gestructureerd toe te passen. Daarnaast leer je een aantal tools die het gebruik van de PDCA-methode ondersteunen. Zo kun je de 5S-techniek gebruiken voor eliminatie van verspilling door het organiseren van de werkomgeving.

Omdat de opleiding modulair is opgebouwd is het mogelijk om de opleiding in 3 dagdelen (van 09.00 tot 14.00) te doorlopen. Hierdoor kunnen we het programma meer aan laten sluiten op jouw behoefte en de doelgroep van de training. Naast de trainingsdagen rekenen we op een totale studiebelasting van 8 uur voor voorbereiding, huiswerk en praktijkopdrachten.

 

Startdata Open Inschrijving Yellow Belt

Yellow Open Inschrijving 2023 klassikaal:

Binnenkort volgt er meer informatie over een nieuwe lichting. 

 

De lesdagen van de Yellow Belt Open Inschrijving zijn van 09:00 tot 14:00 uur.

 

Ben je enthousiast en wil je jezelf graag inschrijven voor een Yellow Belt, schrijf je dan hier in.

Direct in contact komen met Lean Verbeeten?

Kom in contact!