Referenties

Lean Instituut @ Verbeeten begeleidt ruim dertig organisaties in de Nederlandse gezondheidszorg, het onderwijs en woningcorporaties. Uiteenlopend van een Huisartsenpraktijk tot een Academisch Ziekenhuis. Van GGZ tot Thuiszorg. Van MBO tot Universitair onderwijs. Door deze diversiteit in opdrachten en opdrachtgevers leren en vernieuwen we samen iedere dag! Trots zijn we op het feit dat opdrachten resulteren in jarenlange en duurzame samenwerking.

Green Belt

De lean Green Belt training is een waardevol traject om in je organisatie aandacht te blijven houden voor continu verbeteren vanuit de gedachte van de klant of patiënt. Met de enthousiaste begeleiding van trainers Manou en Joost waren het afwisselende en gezellige trainingsdagen.

Green Belt – GGZ NHN

- Green Belt

De lean Green Belt heeft mij geïnspireerd om anders te kijken naar het verbeteren en ontwikkelen van processen. Mooi hoe de cliënt centraal staat. De training geeft handvatten om processen vorm te geven. Vol energie werd de training gegeven, wat inspirerend werkt. De training sloot aan op de visie van onze afdeling: “zichtbaar beter”.

Green Belt – GGZ NHN

- Green Belt

Goed opgebouwde training. Ruimte voor vragen, uitstapjes & lolletjes. Op deze manier gaat de stof leven. Dank daarvoor!

Green Belt – Onderwijsgroep Tilburg

- Green Belt

Mooie combi van theorie en praktijk. Inspirerend en toepasbaar. Veel interactie in de training en met veel plezier!

Green Belt – GR de Bevelanden

- Green Belt

Zeer waardevolle training, veel geleerd. Een verrijking voor mezelf, Thebe, mijn collega’s en onze cliënten.

Green Belt – Thebe

- Green Belt

Bij Lean Verbeeten hebben ze echt persoonlijke aandacht en begeleiden ze je door het proces naar een Lean belt. Top uitleg en begeleiding.

Green Belt – Huisartsen Gelderse Vallei

- Green Belt

Mooie doeltreffende training met goede combinatie tussen praktijk en theorie. Actieve training waardoor hoge doeltreffendheid.

Green Belt – Cordaan

- Green Belt

Een van mijn beste trainingen ooit (en ik ben 58). Alles is doordacht en goed verzorgd, zowel op de inhoud als op het groepsproces top! Bovendien waren het 5 bijzondere leuke dagen. Ik hoop tot gauw ziens.

Green Belt – Davinci College

- Green Belt

Dorien & Ruud weten hoe ze een groep moeten motiveren! De lesstof is duidelijk en wordt voldoende besproken. Er is een goede balans tussen praktijk en de theorie. Deze training is echt een aanrader!

Green Belt – Davinci College

- Green Belt

Hele goede training, verzorgd door Ruud en Dorien. Veel koppeling met de praktijk en ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast is de coaching is zeer waardevol. De onderwerpen worden duidelijk uitgelegd en opbouw van de training is goed. Aanrader!

Green Belt – Davinci College

- Green Belt

Yellow Belt

Ik heb al vaker gedacht, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik collega’s meeneem in een verandering die ik wil brengen op de werkvloer? Nu ik deze lean cursus heb gedaan heb ik eindelijk het antwoord gevonden! Een heel leerzame en goed bruikbare cursus waar ik concreet mee aan de slag kan.

Yellow Belt – Alrijne ziekenhuis

- Yellow Belt

De driedaagse Yellow Belt training is een aanrader. In deze training wordt de geleerde theorie toegepast op de praktische situatie waar je in werkt.

Yellow Belt – N2 People

- Yellow Belt

Aanrader! Theorie op leuke informatieve wijze gebracht. Heldere uitleg. Topdagen!

Yellow Belt – Rivierduinen

- Yellow Belt

Hele leerzame cursus die je een uitstekende basiskennis biedt van de lean methodiek. Geeft motivatie om hier op mijn eigen afdeling mee aan de slag te gaan!

Yellow Belt – Rivierduinen

- Yellow Belt

Leuke training waarbij je weer verder kan bouwen binnen je eigen organisatie en tools aanreikt die motiveren tot inzicht en verandering.

Yellow Belt – Rivierduinen

- Yellow Belt

Lean Leiderschap

Na deze scholing als vervolg op mijn Green Belt jaren geleden, heb ik nu pas het gevoel dat ik de Lean materie beter begrijp en in ‘mijn DNA’ heb zitten. Juist door de eigen praktijk als uitgangspunt te nemen en deze steeds toe te kunnen passen. En dat vooral samen met ons Managementteam te kunnen doen waardoor alles op maat kon. We hebben nu als MT één referentiekader waarvan uit we LEAN binnen onze cultuur kunnen implementeren en vervolgstappen kunnen maken. Ook de coaching tussen de trainingen door heb ik erg op prijs gesteld omdat ze ook ieder MT-lid met de eigen casussen aan de slag kon. Het helpt dan wel dat één van de trainers ook uit het onderwijsveld komt. Tenslotte heb ik persoonlijk ook volop energie gekregen uit deze training om verder aan de slag te gaan. Heel erg bedankt daarvoor!

Lean Leiderschap – Summa College

- Lean Leiderschap

Lean Verbeeten heeft mij meer bewust gemaakt om te werken vanuit klantwaarde i.p.v. organisatiebelang. Mijn rol van teamleider is verschoven naar facilitator en borgen van standaarden i.p.v. problemen oplossen, want dit doen de teams nu zelf.

Lean leiderschap – SJG Weert

- Lean Leiderschap

Na elke trainingsdag ontstond er een feest van herkenning in de praktijk. Met dank aan een gouden duo aan docent en vakmanschap.

Lean leiderschap – WonenBreburg

- Lean Leiderschap

Het is lang geleden dat ik zo geïnspireerd was door een opleiding. Mede door Thed en Renée ontzettend veel geleerd. En de koppeling tussen theorie en praktijk was heel waardevol!

Lean leiderschap – WonenBreburg

- Lean Leiderschap

Lean Verbeeten combineert een zeer hoogwaardige opleiding met een aansprekende studiestof en oefenmateriaal met praktijkgerichte invalshoek zodat het geleerde direct kan worden toegepast en de organisatie er meteen baat bij heeft. De opleiding bracht mij veel energie en het geleerde is een waardevolle investering in de toekomst.

Lean leiderschap – WonenBreburg

- Lean Leiderschap

Leerzame cursus en fijne coaches die goede begeleiding geven om onze afdelingen langzaam maar zeker lean te leren denken en werken. Zij waken over de rode draad, de voortgang en het proces. Daar waar je zelf soms in de waan van de dag niet toe komt aan verbeteren op de werkvloer. Ook de vertaalslag naar de zorg maken zij goed.

Lean leiderschap – Alrijne ziekenhuis

- Lean Leiderschap

Wat ik met name geleerd heb is dat ik het niet alleen hoef te doen als manager. Met een duidelijke missie en visie krijg je medewerkers mee om doelen te verwezenlijken. Als het waarom maar duidelijk is. Onze organisatie is mede door deze training een enthousiaste lerende organisatie geworden die beter is gaan samenwerken. Grote dank aan Ruud!

Lean leiderschap – Thebe

- Lean Leiderschap

Onderwijsprogramma

Wij hebben voor een leantraject bij Lean Instituut @ Verbeeten gekozen omdat onze examenorganisatie steeds complexer werd. Het leantraject heeft ons geholpen op een respectvolle manier de knelpunten helder te krijgen en met verbeterpunten aan de slag te gaan. Inmiddels heeft onze hele schoolexamencommissie de Green Belt gedaan en de manager en coördinator de Lean Leiderschap training. Het helpt ons enorm om goed analyses uit te voeren en met verbeterpunten aan de slag te gaan. Het resultaat is een heldere examenorganisatie en een mooie professionaliseringsslag voor onze medewerkers.

Onderwijsprogramma – Noorderpoort Groningen

- Onderwijsprogramma

Ik heb meer vertrouwen gekregen in onze zorgprocessen om tot een goede behandeling te komen. Met behulp van Lean hebben we de kans op fouten verkleind. Hetgeen resulteert in verhoging van kwaliteit en veiligheid. Zaken die niet goed lopen, maken we zichtbaar, waardoor we multidisciplinair kunnen werken aan verbetering.

Onderwijsprogramma – Instituut Verbeeten

- Onderwijsprogramma

Lean brengt ons structuur en rust. Werkafspraken zijn vastgelegd in standaarden. Onze belangrijkste standaard: wij bieden de patiënt een afspraak binnen vier werkdagen! De resultaten zijn veelzeggend: verkorting van de wachttijd en een verbeterde inzet van apparatuur en personeel. Patiënten en medewerkers blij!

Onderwijsprogramma – Instituut Verbeeten

- Onderwijsprogramma

Na de aansluiting van mijn huisartsenpraktijk bij een HOED, kwam er disbalans. Middels lean analyseerden we de problemen en bedachten we oplossingen die aansloten bij onze visie. Lean bracht binnen 6 maanden weer balans en daarmee het plezier in ons werk. We plukken er nog steeds de vruchten van.

Onderwijsprogramma – Huisartsenpraktijk Schormans

- Onderwijsprogramma

We hebben lean als de lange termijn strategie gekozen voor het verbeteren van onze processen en het ontwikkelen van onze mensen. Mooi maar ook een grote uitdaging. Op onze reis boeken afdelingen goede resultaten op de doelstellingen in ons Kompas: Patiënt tevredenheid, veiligheid, medewerker betrokkenheid en doelmatigheid. Het zet medewerkers en leiders in een andere stand.

Onderwijsprogramma – LUMC

- Onderwijsprogramma

De kracht van Lean Verbeeten is het inlevingsvermogen in de organisatie, klangerichte expertise en de aanstekende energie die de trainers uitstralen. Ze nemen je mee in een reis van toegevoegde waarde, focus creëren en het respecteren van een ieders talent. Mijn inziens een waardevolle manier tot het komen van een duurzame verbetering als eindbestemming.

Onderwijsprogramma – Instituut Verbeeten

- Onderwijsprogramma

Black Belt in lean coaching

Fijne training om LEAN-coach te worden. Begeleiding van Lean Verbeeten was top!

Black Belt in lean coaching – WonenBreburg

- Black Belt in Lean Coaching

Complimenten voor Reneé, Gus, Thed. Altijd interessant, duidelijke uitleg, goede samenwerking tussen jullie, goede afwisseling in stijlen, goede afwisseling tussen harde en zachte aspecten. Hiermee kunnen we ons individueel ontwikkelen, en geeft ook mogelijkheden tot ontwikkeling en doorgroei voor de organisatie.

Black Belt in lean coaching – WonenBreburg

- Black Belt in Lean Coaching

Wendbaarheid & Veerkracht

Inspirerend om te zien dat praktische tools om je dag en werk op een betere en efficiëntere manier in te delen, ervoor zorgen dat je meer rust in je dag kunt creëren.

Wendbaarheid & Veerkracht – Amphia

- Wendbaarheid & Veerkracht

De praktijkvoorbeelden vanuit de militaire ervaringen vind ik inspirerend en goed te vertalen naar onze werksituatie.

Wendbaarheid & Veerkracht – Amphia

- Wendbaarheid & Veerkracht

Er wordt tijdens de training een veilige sfeer gecreëerd, een sfeer waarin ik me bloot durfde te geven aan mijn collega’s. Ik ging echt met een warm gevoel naar huis.

 

 

Wendbaarheid & Veerkracht – Amphia

- Wendbaarheid & Veerkracht

Direct in contact komen met Lean Verbeeten?

Kom in contact!