Samenwerkingen

Integraal Verbeteren

Aan de slag gaan om de werkzaamheden binnen je team of organisatie meer af te stemmen op de waarde voor jouw klant én daarbij het werkplezier van medewerkers vergroten, is ontzettend mooi! In andere tabbladen heb je kunnen lezen hoe lean opleidingen en begeleiding door coaches hierbij kunnen helpen.

Onze coaches combineren het lean gedachtegoed met een stuk veranderkunde en gedrag. Jouw team gaat namelijk samen aan de slag, en dat vraagt ook iets van de samenwerking en communicatie tussen collega’s! Wij maken deze combi bewust om naast het aanleren van de lean principes en tools, jullie te helpen een cultuur van continu verbeteren te ontwikkelen.

Tijdens dit groeiproces, komen we ook wel eens teams tegen die op dit ‘cultuur’ vlak een grotere uitdaging hebben. Bijvoorbeeld omdat de sfeer door de jaren heen minder prettig geworden is, collega’s vanuit verschillende drijfveren werken, of andere doelen nastreven. Medewerkers willen graag hun beentje voortzetten, maar weten elkaar daar (nog) niet goed in te vinden. Hierdoor kan communicatie en samenwerking stroef verlopen, wat kan uitmonden in problemen in de teamcultuur. Wanneer jullie aan de slag willen met continu verbeteren, kan dat in de weg zitten.

In zulke situaties werken we graag samen met collega’s van Cascader. Dit zijn gedragskundigen die nóg meer kaas hebben gegeten van groepsdynamiek en veranderkunde en ze hebben hier hun vakgebied van gemaakt. Net zoals wij lean als vakgebied hebben. Zij verrijken met hun kennis en kunde onze werkwijze. We kunnen hen betrekken wanneer jullie daar behoefte aan hebben. 

Naast het organiseren van extra ondersteuning op dit vlak wanneer dat nodig blijkt, kun je ook direct met een gecombineerde “Cultuur en Lean” aanpak starten. Deze samenwerking met Cascader vatten we onder de noemer ‘Integraal Verbeteren’.

Direct in contact komen met Lean Verbeeten?

Kom in contact!